Obrázek článku

V neděli hostí B-tým v derby Slovan Liberec

V NEDĚLI 12. LISTOPADU OD 11:00 HOSTÍ B-TÝM SKLÁŘŮ NA UMT AREÁLU NA TEPLICKÝCH STÍNADLECH V SEVEROČESKÉM DERBY REZERVU SLOVANU LIBEREC.

FC SLOVAN LIBEREC B postoupil do ČFL jako vítěz Fortuna Divize C, kterou v uplynulém soutěžním ročníku 2022/23 pod vedením trenéra Josefa Petříka ovládl se ziskem 73 bodů a zápasovou bilancí 23 výher - 4 remízy - 3 porážky s celkovým skóre 89 vstřelených a 22 obdržených branek.

FC SLOVAN LIBEREC B je po 14 odehraných kolech nového soutěžního ročníku 2023/24 FORTUNA ČESKÉ FOTBALOVÉ LIGY pod vedením trenéra Jakuba Haranta v aktuální tabulce na 9.místě se ziskem 18 bodů za 4 výhry, 6 remíz a 4 porážky s celkovým skóre 21 vstřelených a 18 obdržených branek.

Aktuálně nejlepším střelcem rezervy Slovanu Liberec je nizozemský útočník Olaf Kok se 4 brankami ze 14 utkání. 3 branky ve 3 zápasech má na svém kontě kmenový hráč Slavie Filip Horský. 2 branky ve 14 utkáních vstřelili Jakub Málek a 2 branky ve 3 utkáních vstřelil 20-ti letý nigerijský forvard Chidera Micheal Okoh. Dosud kompletní porci 14 odehraných soutěžních utkání mají na svém kontě Olaf Kok, Jan Málek, Jakub Winkler a kapitán Andriy Yuzvak. O jedno utkání méně odehrál Milan Govaers a Petr Lupoměský.

Minulý týden v neděli remizoval Slovan v domácím prostředí na Městském fotbalovém stadionu v libereckém Sportparku s Arsenalem Česká Lípa po výsledku 1:1. Béčko Slovanu v duelu s Českou Lípou muselo dohánět ztrátu, když Českou Lípou poslal do vedení ve 34.minutě hlavou po rohovém kopu Václav Penc. Remízu nakonec vystřelil domácímu Liberci v 54.minutě přesnou střelou z hranice šestnáctky zkušený Vojtěch Hadaščok.

Liberec odehrál domácí utkání s Českou Lípou v této sestavě: Hasalík – Winkler, Lehoczki, Govaers, Kytka (46. Málek) – Kočka (69. Lupoměský), Polyák, Lexa (81. Bartoš) – Hadaščok (86. Meskhi), Kok, Juzvak ©.

Trenér rezervy Slovanu Liberec Jakub Harant k utkání řekl: „Paradoxně jsem spíše spokojený s výkonem v první půli, i když jsme ji prohráli. Měli jsme výborný pohyb a kvalitu na míči. Škoda, že ze spousty centrů do vápna máme minimum střel. Jsem rád, že jsme ve druhém poločase alespoň vyrovnali. Nejsme spokojeni s výsledkem zápasu, chtěli jsme dnes vyhrát. V závěru Olafa Koka ve vápně srazil brankář soupeře, Olaf na chvíli ztratil vědomí. Je na vyšetření v nemocnici. Přejeme mu, aby byl v pořádku.”

Českolipský trenér Pavel Hradiský dodal: „Zápas to byl s velice kvalitním soupeřem. Domácí měli jasnou šablonu, chtěli hrát fotbal. My jsme zpočátku měli problémy s nabíháním jejich křídel doprostřed. Časem jsme se s tím srovnali. Měli jsme tam gól, pro ofsajd však neuznán. Pak jsme dali ze standardky na 0:1. Do druhého poločasu jsme věděli, že soupeř bude chtít s výsledkem něco udělat. Soupeř nás zatlačil, ale mimo gólovky, tak se do žádné větší šance nedostal. My jsme čekali na naši příležitost, ta bohužel nepřišla. Bod určitě bereme.“

Podaří se rezervě Sklářů pod vedením trenérského dua Ladislav Jamrich a Vlastimil Stožický v posledním mistrovském utkání podzimní části sezóny 2023/24 porazit v severočeském derby Liberec a nebo hosté pod taktovkou trenéra Jakuba Haranta udrží svou již 7 zápasů trvající neporazitelnost ?

Mistrovské utkání 15.kola FORTUNA ČESKÉ FOTBALOVÉ LIGY 2023/24 mezi domácím týmem FK TEPLICE B a hostujícím týmem FC SLOVAN LIBEREC B na UMT areálu na teplických Stínadlech bude řídit třiadvacetiletý rozhodčí Jan Beneš z Rakovníka se svými asistenty, dvojčetem Adamem Benešem (AR1) a sedmadvacetiletým Michalem Chládkem (AR2). Delegátem utkání je osmačtyřicetiletý Pavel Pešek ze Sokolova.

Stínadla TV