Obrázek článku

V sobotu míří teplický B-tým do Jablonce

V SOBOTU 21. ŘÍJNA MÍŘÍ B-TÝM SKLÁŘŮ K SEVEROČESKÉMU DERBY NA HŘIŠTĚ FAVORIZOVANÉHO FK JABLONEC B.

Od 10:15 na přírodním trávníku ve sportovním areálu Břízky na hřišti FK Jiskra Mšeno odehraje B-tým FK TEPLICE mistrovské utkání 12.kola FORTUNA ČESKÉ FOTBALOVÉ LIGY proti aktuálně pátému týmu tabulky FK JABLONEC B.

FK Jablonec B pod vedením trenéra Benjamina Vomáčky velmi dobře vstoupil do nového soutěžního ročníku 2023/24 FORTUNA ČESKÉ FOTBALOVÉ LIGY. V aktuální tabulce je Jablonec na 5.místě hned za silnou čtveřicí Velvary – Zápy – Most - Ústí nad Labem se ziskem 19 bodů z 11-ti odehraných soutěžních kol za 5 výher, 4 remízy a 2 prohry s celkovým skóre 18 vstřelených a 13 obdržených branek.

Aktuálně nejlepším střelcem rezervy FK Jablonec je Oliver Velich se 4 góly, 3 branky má na svém kontě mladý Matouš Krulich a 2 branky vstřelil stoper Lukáš Hušek. Dosud kompletní porci 11 odehraných soutěžních utkání mají na svém kontě Tomáš Kubín, Adam Ritter a Oliver Velich. V 10 zápasech nastoupili Dominik Breda, Jakub Gaši, Evžen Malý a kapitán Jan Vošahlík. Devět zápasů má na svém kontě Jaroslav Diviš, Lukáš Hušek a Adam Kubát.

Minulý týden v sobotu remizoval Jablonec na hřišti Arsenalu Česká Lípa po výsledku 2:2. Jablonec odehrál v Lípě zápas dvou rozdílných poločasů. Po úvodních 45 minutách prohrával o dvě branky. Ve druhé půli však zásluhou dvou přesných tref útočníka Olivera Velicha ( 19) vyválčil ze zdánlivě ztraceného zápasu alespoň bod za remízu 2:2.

Nespokojený jablonecký kouč Vomáčka se odhodlal hned ke čtyřem poločasovým změnám a to přineslo své ovoce. Druhé dějství bylo již v režii Jablonce. Šest minut po změně stran si na pravé straně počínal suverénně střídající Gaši, když dokázal poslat na přední tyč zajímavý balon, který Velich dloubl přes brankáře a snížil na 1:2.

Jablonečtí cítili šanci a tlačili se za vyrovnáním, to ale stále nepřicházelo. Pět minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen českolipský Hajdo. Jablonec se dočkal v 88. minutě, po obléhání domácí branky skvěle odcentroval do vápna soupeře zprava Diviš a útočník Velich ukázkovou prudkou hlavičkou vyrovnal na konečných 2:2.

Trenér Benjamin Vomáčka nechtěl po zápase své svěřence příliš chválit, ale druhý poločas byl podle jeho gusta. Z hráčů byla cítit velká odhodlanost a kompaktnost. „Druhý poločas byl přesně to, co chceme hrát a na kluky jsem za něj hrdý.“

Českolipský trenér Pavel Hradiský k tomu řekl: „Těžký zápas. Jablonecké béčko hraje o čelo tabulky. Terén byl poměrně těžký. První poločas jsme zvládli, dali jsme dva góly. O přestávce jsme si řekli, že musíme nastoupit stejně koncentrovaně jako v první půli. Měli jsme tam dvě gólové šance. Bohužel jsme po špatném výkopu dostali branku na 2:1. Tím se zhroutila naše taktika. Přesto jsme mohli dát třetí gól po akci Bulejka. Pak dostal Hajdo druhou žlutou. Po jeho červené se nám objevily v obraně skulinky, čehož soupeř využil k vyrovnání. Jsme zklamaní, ale ve finále byl soupeř kvalitní, takže bod bereme.“

Jablonec odehrál utkání s Českou Lípou v této sestavě: #35 Fendrich – #17 Malý (82. #9 Diviš), #11 Vošahlík K, #23 Hušek, #20 Nykrín (46. #14 Karban) – #7 Schön (46. #12 Gaši), #8 Kubín, #18 Ritter, #16 Alegue (46. #10 Breda) - #19 Velich, #15 Náprstek (46. #24 Kubát).

Podaří se rezervě Sklářů pod vedením trenéra Ladislava Jamricha a nové posily v realizačním týmu v podobě trenéra Vlastimila Stožického v sobotu bodovat na horké půdě Jablonce a nebo jablonečtí uhájí svou domácí neporazitelnost i tentokrát ?

Sobotní mistrovské utkání 12.kola ČESKÉ FOTBALOVÉ LIGY 2023/24 mezi domácí rezervou FK JABLONEC B a hostujícím týmem FK TEPLICE B na přírodním trávníku v jabloneckých Břízkách bude řídit třiatřicetiletý rozhodčí Martin Braun se svými asistenty třicetiletým Michalem Depešem (AR1) a čtyřicetiletým Janem Kvačkem (AR2). Delegátem utkání je šestapadesátiletý Pavel Sýkora.

Stínadla TV