Obrázek článku

Základní část zakončíme v neděli v Plzni

Základní část FORTUNA:LIGY Teplice uzavřou v neděli na hřišti třetí Viktorie Plzeň, zápas začne v 15 hodin.

Teplice mají za sebou úterní domácí duel s Mladou Boleslaví, v němž v samém závěru přišly o dva body a i o vyloučeného brankáře Tomáše Grigara, který v Plzni nebude moct nastoupit. Plzeň také inkasovala v závěru, dokonce až ve třinácté minutě nastavení, kdy na Spartě rozhodl o vítězství „rudých" Ladislav Krejčí.

„Věříme, že i bod z utkání s Mladou Boleslaví bude ve finále důležitý," snažil se být kouč „sklářů" Zdeno Frťala optimistou, i když konec duelu byl z pohledu jeho barev hodně trpký. „Každý bod je důležitý, díváme se pod sebe, ale hlavně sami na sebe. Do Plzně rozhodně nepojedeme s hlavami dole. Pak nás čeká ještě dalších pět zápasů ve skupině o záchranu," přidal.

Severočeši by si v případě výhry v Plzni pomohli nejen k většímu odstupu od soupeřů, ale zároveň by získali pro nadstavbovou část výhodu jednoho domácího zápasu navíc Především však znovu půjde o body potřebné k záchraně nejvyšší soutěže.

Co si Frťala myslí o Plzni? „Má obrovskou kvalitu, také má o co hrát. Teď má za sebou těžké utkání na Spartě a velkou motivaci základní část uzavřít výhrou. My uděláme vše proto, aby tomu bylo jinak."

Viktorku trénuje Frťalův kamarád Michal Bílek, jeho asistentem je další bývalý hráč Teplic Pavel Horváth. V Plzni v minulosti naopak působil Frťalův trenérský pobočník Jan Rezek. „Pro koho bude vzájemná známost stylů a fotbalového vnímání výhodou, se ukáže až po zápase," usmívá se Frťala „Všichni jsme spolu prožili krásné čas, rádi na ně vzpomínáme. Plzeň díky Míšovi a Horvymu, ale nejen kvůli nim, sledujeme o trochu víc."

Jaká je nálada v Plzni po duelu na Spartě? Samozřejmě, že jako po každém prohraném duelu není nejlepší. I viktoriáni se ale snaží hledat pozitiva. „V posledních dvou zápasech jsme konečně hráli lépe, bohužel ze Sparty z toho body nemáme, což je velká škoda. Kdybychom tohle ale předváděli třeba i pět kol zpátky, tak jsme těch bodů vybojovali mnohem víc. Musíme v tomhle pokračovat,“ řekl obránce Plzně Václav Jemelka.

Nejlepším střelcem Plzně je s 12 brankami Tomáš Chorý, nejvíc minut nastřádal brankář Jindřich Staněk (2430) a jejím nejvíce trestaným mužem je Lukáš Hejda. Utkání bude řídit Petr Hocek s asistenty Janem Patákem a Pavlem Pospíšilem, čtvrtým rozhodčím bude Jan Machálek.

Stínadla TV