Obrázek článku

V sobotu se bude hrát na Stínadlech s Českými Budějovicemi od 18:00

V sobotu přijedou do Teplic České Budějovice. Hrát se bude od 18 hodin a Severočeši by si v případě tříbodového úspěchu zajistili účast ve střední nadstavbové skupině. „To je pro nás velká motivace, chceme si zahrát zajímavé zápasy a po letech konečně nebýt v té dolní skupině," říká záložník Daniel Trubač.

Skláři si před týdnem výrazně pomohli v Mladé Boleslavi, kde vyhráli 2:1. Aktuálně drží desáté místo a na Bohemians, kteří jsou příčku pod nimi, mají čtyřbodový náskok. Pokud by klokani nedokázali vyhrát v Karviné, mohl by tým Zdenka Frťaly počítat se střední skupinou kolo před koncem nadstavbové části i v případě, že v sobotu nebude brát tři body. „Takhle vůbec nechceme přemýšlet a spekulovat. Budějovice chceme porazit," ujišťuje Trubač.

Zápasy ve střední skupině by si prý náležitě užil. „Byla by to po letech boje o záchranu vzpruha pro celý klub. Mohlo by to z nás spadnout, máme mladý tým. Musíme teď zabojovat, abychom se ve střední skupině udrželi."

Ve čtvrtek si Tepličtí zatrénovali před dvěma tisíci školáky, hodil je nevšední trénink do ještě větší psychické pohody? „Uvidíme, jestli nám to pomůže, každopádně to bylo skvělé, nevšední. Děti nám vytvořily parádní atmosféru, někdy jsme se ani neslyšeli, jak nám fandili," líbil se Danielovi Trubačovi otevřený trénink.

Jak vidí sobotní souboj s Dynamem kouč FK Teplice Zdenko Frťala? Už také vnímá, že střední skupina je blízko? „Lhal bych, kdybych řekl, že to nevnímáme, že se o tom nebavíme. Ale pravda leží na hřišti. Už se nám vracejí marodi, je nás víc a víc. Spějeme do finále, máme to ve svých rukách. Věřím, že po devadesáti minutách půjdeme ze hřiště spokojeni s tím, že cíl, který jsme si v tichosti dali, jsme splnili."

Jihočeši po pěti zápasech vyhráli, když doma porazili 3:2 Liberec. Stále jsou ale ve velkých problémech, na Stínadlech proto budou chtít co nejvíc vylepšit nelichotivé postavení u dna tabulky. V této sezoně ještě venku nezvítězilo. „Já bohužel v Teplicích nebudu, mám čtyři žluté karty, ale věřím, že kluci udělají všechno pro to, aby se to změnilo. Je to blbá série, ale každá série jednou končí. Teplice o víkendu také vyhrály, také nás nečeká nic jednoduchého. Ovšem věřím, že to tam kluci zvládnou," přesvědčuje českobudějovický Zdeněk Ondrášek.

Hrát se bude netradičně v 18:00, protože jde o hlavní televizní přenos stanice O2 TV Sport. Od 16:00 bude opět tradičně připravena fanzóna, ve které tentokrát bude od 17:10 probíhat autogramiáda hráček ženského týmu. Vstupenky na utkání je možné zakoupit ZDE.

Stínadla TV